Pasta z makreli do chleba | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne

Pasta z makreli do chleba

19 stycznia 2022, dodał: Iwona Marczewska
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

„Coś do chleba” to stały element większości list zakupowych, tymczasem można poświęcić chwilę czasu i samodzielnie przygotować pastę do pieczywa z twarożku i… makreli, tuńczyka, szprotek, łososia. Dzisiaj proponujemy właśnie makrelę. Bardzo aromatyczna, bogata w kwasy omega-3 i witaminę D, stanowiąca doskonałe źródło białka ryba poleca się na ten zimowy okres, kiedy brakuje słońca, ale apetyt dopisuje.

Składniki:

– 200 g twarogu mielonego,

– 90-100 g makreli z puszki,

– łyżeczka natki pietruszki,

– łyżeczka cebuli suszonej lub 1/2 małej cebuli świeżej,

– pieprz cytrynowy i pieprz czarny,

– szczypiorek.

 

Przygotowanie:

Twaróg należy zmielić na gładką masę lub kupić już zmielony. Musi to być prawdziwy, gęsty ser – twaróg. Makrelę rozdrobnić i połączyć widelcem z serem, przyprawami i cebulką. Ryba może być zwykła lub podwędzana. Doprawić, nie żałując pieprzu cytrynowego. Dodać natkę pietruszki suszoną lub świeżą. Podawać ze szczypiorkiem.

Czy też lubicie rybne pasty do smarowania pieczywa?

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

kąpiel noworodka
Chusteczki odradzam; są pełne chemii która zostaje na skórze dziecka!
Opryszczka
Najlepiej smarować to sokiem z cebuli i czosnku
Hormon wierności ;)
Nie na takiego hormonu, to się nazywa lojalność.....
Gdzie jest logika w uczuciach?
Nie ma logiki, dopiero z wiekiem nabiera się rozumu i obojetnieje na wszelkie miłości ☺