Panga w sosie limonkowym z zielonym pieprzem

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 filety z pangi
  • sól, pieprz
  • limonka
  • 2 łyżki masła
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • łyżka marynowanego pieprzu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Filety z pangi, oprósz solą, pieprzem, skropić sokiem z połowy limonki i usmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju na złoty kolor.
Usmażoną rybę przykryć. Do rondelka zlać tłuszcz ze smażenia, dodać szklankę wody, zielony pieprz, kapary, pokrojoną resztę limonki. Gotować przez 2 minuty, po czym zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozbitą w zimnej wodzie. Gorąca rybę przełożyć na talerz, polać sosem, udekorować.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺