Pomarańczowy mus: łatwy deser

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 3 jaja
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • szklanka słodkiej śmietanki 30 %
  • łyżeczka żelatyny
  • 3 pomarańcze

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym. Zagotować 1/4 śmietanki i ucierając, wlać gorącą do żółtek. Ubijać, aż masa zgęstnieje, a następnie ostudzić.
Resztę śmietanki ubić dodając rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, połączyć z ubitymi ze śmietaną żółtkami. Dodać sok wyciśnięty z jednej pomarańczy i pianę z białek, wstawić do lodówki, udekorować plasterkami pomarańczy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz