Ogórki w zalewie miodowej

12 lipca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Ogórki węże

Zalewa:

1/4  szkl oleju
1/4  szkl soku z cytryny
1/4  szkl octu 10%
1 szkl wody
1 ząbki czosnku
1 łyżeczki gorczycy
1/2  łyżeczki soli
5 łyżek miodu

Zalewę zagotować i wystudzić.
Ogórki poszatkować cienko razem z łupiną. Zalać wystudzoną zalewą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Można także przygotować dzień wcześniej. Udekorować.
Resztę zalewy jak nam zostanie możemy przechowywać w lodówce do następnej sałatki.

file1278961864



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Real
U mnie Real kupił Auchan ale i tak przestałam tam robić jakiekolwiek...
Czy jesteś pewna/pewny siebie w kon…
Aby nabrać pewności siebie, trzeba po prostu od czasu do czasu wyjść ze strefy...
Tanie dodatki
Akcesoria damskie to subtelne dodatki, które mają moc definiowania i uzupełniania naszego stylu....
Najlepsze preparaty na cerę trądzik…
Szczególnie polecam smarowanie twarzy preparatami zawierającymi olejek herbaciany, różany i lawendowy. Warto wypróbować...