Naleśniki z serem i sosem czekoladowym w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
naleśniki 6 sztuk wg wypróbowanego przepisu
biały ser 30-40 dag
cukier 1/2 szklanki
pomarańcze 2 sztuki
banany 2 sztuki
rodzynki 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 2 łyżki
polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Ser utrzeć z cukrem. Można dodać łyżkę śmietany. Owoce obrać i pokroić na małe kawałki. Część owoców odłożyć do dekoracji. Pozostałe połączyć ze serem. Rodzynki opłukać i dodać do sera. Wsypać cukier waniliowy. Kilka plasterków banana podsmażyć na rozgrzanym maśle. Na naleśniki nakładać masę serową i zwinąć w ruloniki. Następnie podsmażyć je na maśle. Naleśniki położyć na talerzu, obłożyć podsmażonymi bananami i polać sosem czekoladowym lub polewą.