Młoda kapusta z boczkiem

13 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 40 dag surowego wędzonego boczku (musi być przerastany)
  • 3-4 młode marchewki
  • 2 młode cebulki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny lub łyżka octu
  • sól, pieprz, cukier

Przesmażyć na złoto. Kapustę cienko poszatkować. Włożyć do miski, posolić, dodać cukier i sok z cytryny. Delikatnie rozetrzeć palcami. Przełożyć do garnka, dodać boczek i startą na jarzynowej tarce marchewkę. Podlać bardzo małą ilością wody (kapusta puści sok) i dusić do miękkości. koperek umyć, drobno posiekać i włożyć do kapusty. doprawić do smaku. Jeżeli zostanie dużo płynu trzeba zagęścić mąką ( ja nie przepadam za takim zagęszczaniem, więc staram się dać tyle wody aby prawie cała odparowała). SMACZNEGO!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...