Młoda kapusta z boczkiem

13 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 40 dag surowego wędzonego boczku (musi być przerastany)
  • 3-4 młode marchewki
  • 2 młode cebulki
  • pęczek koperku
  • sok z cytryny lub łyżka octu
  • sól, pieprz, cukier

Przesmażyć na złoto. Kapustę cienko poszatkować. Włożyć do miski, posolić, dodać cukier i sok z cytryny. Delikatnie rozetrzeć palcami. Przełożyć do garnka, dodać boczek i startą na jarzynowej tarce marchewkę. Podlać bardzo małą ilością wody (kapusta puści sok) i dusić do miękkości. koperek umyć, drobno posiekać i włożyć do kapusty. doprawić do smaku. Jeżeli zostanie dużo płynu trzeba zagęścić mąką ( ja nie przepadam za takim zagęszczaniem, więc staram się dać tyle wody aby prawie cała odparowała). SMACZNEGO!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...