Miodowa karkówka z patelni grillowej

18 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Miodowa karkówka z patelni grillowej

Trochę lata zimą . Szybko- smacznie .
Czas : 30 minut

składniki:

  • 2 kotlety z karkówki bez kości
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego grubo mielonego
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Wymieszać marynatę z oleju, miodu i przypraw – natrzeć mięso i zostawić w lodówce na minimum 2 godziny. Obetrzeć z marynaty. Rozgrzać dobrze patelnię .Kłaść mięso i smażyć po jednej stronie aż mięso samo odklei się od powierzchni .Przewrócić na drugą stronę i znów smażyć aż mięso odejdzie od patelni .Skropić 3 łyżkami wody i dusić 3 minuty. Przykryć pokrywką .Odstawić z gazu i zostawić na 15 minut.
Podałam z ziemniakami z wody i paprykami marynowanymi faszerowanymi kiszoną kapustą ( kupne- bardzo smaczne )



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...