Migdałowe kluseczki do zupy owocowej

24 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ok. 20 sztuk migdałów
  • 1 żółtko
  • ok.1/2 szkl. mleka (może nieco więcej)
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka masła

przygotowanie:

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać (posiekać a nie mielić – kawałeczki migdałów mają być wyczuwalne). Dodać pół szklanki mleka, mąkę i sól, wymieszać – ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę, rozprowadzić po całej powierzchni, usmażyć naleśnik z obu stron, Zdjąć na talerz, przestudzić, pokroić w paseczki jak makaron.

file1259066727



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz