Migdałowe kluseczki do zupy owocowej

24 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • ok. 20 sztuk migdałów
  • 1 żółtko
  • ok.1/2 szkl. mleka (może nieco więcej)
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka masła

przygotowanie:

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, drobno posiekać (posiekać a nie mielić – kawałeczki migdałów mają być wyczuwalne). Dodać pół szklanki mleka, mąkę i sól, wymieszać – ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę, rozprowadzić po całej powierzchni, usmażyć naleśnik z obu stron, Zdjąć na talerz, przestudzić, pokroić w paseczki jak makaron.

file1259066727



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...