Matjasy (sledź) z jabłkiem w śmietanie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Matjasy (sledź) z jabłkiem w śmietanie

1 grudnia 2009, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

sledzi1

Składniki:

1/2 kg śledzi matiasów
2 duże winne jabłka
1/2 opakowania śmietany kwaśnej 18%
1 cebula
1/2 opakowania majonezu

Matjasy pokroić w kawałki, jabłka obrane zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać jabłka z cebulą, dodać wymieszaną śmietanę z majonezem i zalać ułożone w salaterce śledzie tym sosem. Powinny stać przynajmniej 2 godz. Można podawać jako przystawkę, zakąskę na imprezie.
.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Matjasy (sledź) z jabłkiem w śmietanie

  1. avatar Gość pisze:

    jadłam kiedyś na weselu, bardzo dobre!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....