Delikatny malinowo-kokosowy torcik

10 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

MASA I: 500 g kremówki, galaretka cytrynowa, 3 łyżki cukru pudru.

Galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzątku, przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem, ubijając, powoli wlewać galaretkę. Schładzać, aż stężeje.

MASA II: 2 szkl. mleka, 25 dag wiórków kokosowych, kostka  masła (25dag), 1/3 szkl. cukru pudru.

Wiórki zagotować z mlekiem, gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce kokosu.

PONADTO: 30 dag malin, 15 dag podłużnych biszkoptów, tabliczka mlecznej czekolady, galaretka malinowa.

Na dnie tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć biszkopty, na to masę I, masę II. Na wierzchu ułożyć maliny. Galaretkę rozpuścić w 1/2l wrzątku, tężejącą wylać na maliny, schłodzić.

Bardzo smaczne letnie ciasto. Polecam szczególnie na upalne dni.

file1341925533



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Konsultant ślubny Gdańsk
Jak się jest zapracowanym, to nie wiem kiedy samemu można to wszystko załatwić......
Problem emocjonalny z AZS
Poza tym osoba taka czuje wstyd, że wygląda źle...
Drogerie DM
Trudno z nim konkurować na małym rynku, to jednak wyrobiona już marka...
Dzieci i chodziki
Małe dziecko jest z reguły bardzo aktywne, więc poznaje świat i na własną rękę,...