Makaron z białym serem

3 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Prościutkie danie – ale za to jakie smaczne .

Czas : 30 minut

Składniki :

1/3 paczki makaronu

2 łyżki oliwy

1 łyżka masła

Sól

pieprz mielony

½ małej śmietany

1/2 kostki białego sera ( 10 dag )

10 dag wędzonki

W dużym garnku zagotować wodę z łyżką oliwy i solą . Wrzucić makaron i ugotować go al. dente . Odcedzić . W czasie gotowania makaronu pokroić wędzonkę w paseczki , a potem w kostkę . Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i smażyć na rumiano wędzonkę . Dodać masło i rozpuścić je . Wyłożyć makaron na talerz , posypać pokruszonym serem i okrasić wędzonką z tłuszczem ( polać ). Osobno podać śmietanę , sól i pieprz .Każdy doprawi sobie wtedy danie indywidualnie.

Tym razem ugotowałam makaron tagliatelle kolorowy – po prostu ładnie się komponuje kolorystycznie.

file1267631445



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz