Makaron ryżowy na groszkowo

19 maja 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Makaron ryżowy doskonale komponuje się ze wszelkimi smakami i kolorami .

Czas : 20 minut

Składniki :

  • 1/2 paczki makaronu ryżowego Tagliatelle ( wstążki )
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1/2 Bulionetki drobiowej Knorra ( lub kostki drobiowej albo w wersji wegetariańskiej warzywnej )
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku

Zagotować osoloną wodę . Wrzucić makaron i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Odcedzić .

W garnku rozgrzać masło . Wrzucić na nie odsączony z zalewy groszek ( część odłożyć do dekoracji ).Do garnka dodać Bulionetkę i poczekać aż się rozpuści . Zmiksować na kremowe puree . Doprawić mielonym pieprzem , sokiem z cytryny i cukrem .

Wrzucić makaron i ogrzewać mieszając aż groszkowe puree oblepi makaron .

Podawać posypany pozostałym groszkiem i dla kontrastu kolorystycznego kawałkiem pokrojonej w drobną kosteczkę ugotowanej marchewki.

file1274297402



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...