Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy

28 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy – fantastycznie przejmuje smaki .
Czas : 30 minut

file1285664399

Składniki :

1/2 opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
1 Bulionetkia drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2 łyżki masła
1/2 pęczka pokrojonego koperku
sok z 1/2 limetki ( lub 1/3 cytryny )
1 łyżeczka kurkumy
1,5 litra wody

Zagotować wodę z kurkumą i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper , sok z limetki ( cytryny ) . Wymieszać aż makaron wchłonie smaki i pokryje się masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....