Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy

28 września 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy – fantastycznie przejmuje smaki .
Czas : 30 minut

file1285664399

Składniki :

1/2 opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
1 Bulionetkia drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2 łyżki masła
1/2 pęczka pokrojonego koperku
sok z 1/2 limetki ( lub 1/3 cytryny )
1 łyżeczka kurkumy
1,5 litra wody

Zagotować wodę z kurkumą i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper , sok z limetki ( cytryny ) . Wymieszać aż makaron wchłonie smaki i pokryje się masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D