Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy

28 września 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy – fantastycznie przejmuje smaki .
Czas : 30 minut

file1285664399

Składniki :

1/2 opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
1 Bulionetkia drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2 łyżki masła
1/2 pęczka pokrojonego koperku
sok z 1/2 limetki ( lub 1/3 cytryny )
1 łyżeczka kurkumy
1,5 litra wody

Zagotować wodę z kurkumą i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper , sok z limetki ( cytryny ) . Wymieszać aż makaron wchłonie smaki i pokryje się masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...