Makaron penne ze szpinakiem i szynką

23 marca 2012, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

40 dag makaronu
– opakowanie mrożonego szpinaku lub 50 dag świeżego
– 25 dag szynki
– 2 ząbki czosnku
– sól, pieprz, gałka muszkatałowa
– 2 łyżki oleju
– łyżka masła
– tarty parmezan

Szpinak lekko rozmrozić i poddusić na oleju  wymieszanym z masłem. Dodać przepuszczony przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Makaron ugotować, wymieszać ze szpinakiem i pokrojoną w kostkę szynką. Całość posypać parmezanem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...