Łosoś z szaszłykami owocowymi.

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Łosoś z szaszłykami owocowymi.

Delikatna wersja łososia o owocowym smaku.

Czas : 30 minut

Składniki :

2 duże dzwonka z łososia ( lub 4 małe )
sok z 1 mandarynki
12 truskawek
2 kiwi
2 mandarynki
sól
pieprz mielony
1 łyżka masła
2 łyżki oleju słonecznikowego
2 kostki masła do położenia na rybę
1 owoc anyżku gwiaździstego ( badian )

Dzwonka z łososia posolić , posypać pieprzem i skropić sokiem z mandarynki .Zostawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać olej .Rybę osuszyć z nadmiaru wilgoci i smażyć na rumiano z obu stron .Na patelnię włożyć na 2 minuty owoc anyżu , a potem wyjąć ( lekko z aromatyzuje tłuszcz ) W trakcie kiedy ryba się smaży zrobić owocowe szaszłyki z 1 mandarynki, kiwi i truskawek .Na patelnię z łososiem dodać sok z mandarynki użyty do macerowania ryby i łyżkę masła . Chwilę ogrzewać aż sok lekko odparuje .
Podawać z pieczonymi ziemniakami

 

nadesłane: Babciagramolka