Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

14 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kucharek
  • olej
  • śmietana

Pierś myjemy, osuszamy i kroimy w dosyć dużą kostkę. Posypujemy kucharkiem.Rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoto. Przekładamy do garnka, a na pozostałym oleju szklimy cebulę, przesmażamy pieczarki i czosnek. Dokładamy do mięsa, podlewamy 1 szkl. bulionu drobiowego i dusimy do miękkości. Ser ucieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do mięsa. Pochwili duszenia dodać 2 łyżki dobrej śmietany. Wymieszać, posypać natką pietruszki i… SMACZNEGO!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...