Kotlety schabowe w cieście z musztardą

31 maja 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

kotlety:

6 schabowych, 2 łyżki musztardy, 1/2 pęczka bazylii, 6-7 dużych ząbków czosnku, majeranek, oregano, sól, pieprz.

Kotlety cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Bazylię posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Mięso z jednej strony cienko posmarować musztardą. Na to rzadko ułożyć czosnek, posypać bazylią, majerankiem i oregano. Kotlety złożyć na pół, brzegi lekko przyklepać tłuczkiem, by się złaczyły.

ciasto:

2 jajka, szkl. mąki, szkl. mleka, sól, pieprz.

Jajka zmiksować z mąką, dolewać mleko, aż zgęstnieje jak śmietana. Przyprawić.

Kotlety maczać w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć.

Od czasu do czasu lubię zjeść kotlety w nieco innej postaci niż tradycyjne schabowe.

file1306845225



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz