Koszyczek z parmezanu

17 stycznia 2012, dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 150 g parmezanu
  • 20 g mąki
  • nadzienie według uznania ja użyłam makaron kokardki z sosem pomidorowym
Przygotowanie:
Przepis znalazłam w jednej z kolorowych gazet, niestety to co było na obrazku odbiegało od tego co mogło wyjść. Dlatego podam przepis według swoich zasad. Parmezan ścieramy na tarce o dużych oczkach, następnie mieszamy z mąką. Nijak nie mogłam wyrobić z niego ciasta, jak było w gazecie i oblepić odwróconych kokilek. Dlatego, odwróciłam kokilkę, zrobiłam coś na wzór stożka, włożyłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekałam przez 10 minut, kiedy ser był miękki, wyjęłam go i przy pomocy łyżeczki zaczęłam go rozciągać na boki kokilek tak by powstały brzegi koszyczka. Powtórnie włożyłam do piekarnika ale już go nie włączałam, tylko pozostawiła moje koszyczki by się dopiekły. Kiedy wystygły, zdjęłam delikatnie ser z kokilek. Nadziewać można je według własnej fantazji :)

file1326796789



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz