Tatar z wędzonego śledzia

17 stycznia 2012, dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 4 filety z wędzonego śledzia
  • 1 cebula
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1/2 pęczka koperku
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 50 ml białego wina
  • 5 listków lub 3 łyżki czubate żelatyny
Przygotowanie:
Ryby obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę oraz ogórka obieramy i kroimy również w kostkę. Koperek siekamy. Wszystko razem mieszamy. Kwaśną śmietanę należy utrzeć z sokiem z cytryny na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy białe wino, rozpuszczamy w nim całkowicie żelatynę. Dodajemy do kwaśnej śmietany. Tak przygotowany krem śmietankowy dodajemy do ryb i warzyw. Wszystko razem dobrze mieszamy. Całość przekładamy do salaterek i wkładamy do lodówki do momentu stężenia. Smakuje pysznie z pieczywem.

file1326796733



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz