Konfitura, dżemy i nalewki z jarzębiny: różne przepisy

21 sierpnia 2016,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wódka z jarzębiny

Składniki:
– 30 dag owoców jarzębiny
– 3/4 l czystej wódki
– syrop z pół szklanki cukru
– 1-2 łyżek miodu (najlepiej lipowego)
Przygotowanie:
Zebrane owoce opłukać na sicie, wsypać do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C. Po 15 min piekarnik wyłączyć, ale owoce pozostawić tam przez kolejne 45 min. Gdy przywiędną, nabiorą słodyczy. Ostudzone owoce wsypać do gąsiora, zalać wódką i odstawić w ciemne miejsce na pół roku. Po tym czasie zlać płyn i dosłodzić syropem. Po dosłodzeniu odstawić jeszcze na co najmniej dziesięć dni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11



FORUM - bieżące dyskusje

Jak odrzucić spadek
Ja miałam 6 miesięcy od śmierci żeby odrzucić spadek, również musiały moje dzieci odrzucić...
Brak zadań domowych
Co o tym sądzicie? Czy myślicie że w początkujących klasach to dobry pomysł?
Ciekawe pomysły na drugie śniadanie…
Mój synek lubi kabanosy, musy albo czekoladę gorzką
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Fizjoterapeuta to strzał w dziesiątkę, odpowiednie ćwiczenia aktywowały mięśnie wokół kolan i jest lepiej....