Kokosowy ryż z czerwoną fasolą

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki

  1. 1 łyżka masła
  2. 1 / 2 szalotki, zmielonej
  3. 1 szklanka niegotowanego ryżu jaśminowego
  4. 3 / 4 szklanki mleka kokosowego
  5. 1 szklanka wody
  6. 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  7. 1 puszka czerwonej fasoli, wypłukanej i osuszonej

Roztopić masło na patelni, na średnim ogniu. Wymieszać szalotki i smażyć około 3 minuty. Dodać ryż i mieszać aż pokryje masłem. Wlać mleko kokosowe i wodę, doprawić gałką muszkatołową. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zostanie wchłonięty a ryż zmięknie,około 18 minut. Wymieszać z czerwoną fasolą i gotować kilka minut, aż będzie gorące.

file1310976556



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...