Klopsiki ryżowo-szpinakowe w sosie koperkowym

25 kwietnia 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg,ryżu,

25 dkg.szpinaku,

1 średnia cebula,

1 mała czerwona papryka,

2 jajka,

2 łyżki masła,

gałka muszkatałowa,

3 łyzki majonezu,

1 szklanka jogurtu naturalnego,

1/2 pęczka koperku,

szczypta ostrej papryki,

sól i pieprz.

Przyrządzenie:

Ryż ugotować na bardzo miękko,aby był kleisty,ostudzić.
Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle.Dodać do tego rozdrobniony szpinak i dusić razem ok.3-5 min.Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Masę z warzyw połączyć z chłodnym ryżem,dodać jajka,wymieszać dokładnie całość.Z powstałej masy formować małe klopsiki,powinno wyjść ok.2o sztuk.Układać na kratce do gotowania na parze i gotować ok.5 min.
Majonez połączyć z jogurtem i posiekanym drobno koperkiem.Doprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą papryką.
Podawać z klopsikami.
Idealne i smaczne na przystawkę lub jako dodatek do mięs.Smacznego!

file1335341203



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...