Klopsiki ryżowo-szpinakowe w sosie koperkowym

25 kwietnia 2012,
dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg,ryżu,

25 dkg.szpinaku,

1 średnia cebula,

1 mała czerwona papryka,

2 jajka,

2 łyżki masła,

gałka muszkatałowa,

3 łyzki majonezu,

1 szklanka jogurtu naturalnego,

1/2 pęczka koperku,

szczypta ostrej papryki,

sól i pieprz.

Przyrządzenie:

Ryż ugotować na bardzo miękko,aby był kleisty,ostudzić.
Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na maśle.Dodać do tego rozdrobniony szpinak i dusić razem ok.3-5 min.Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Masę z warzyw połączyć z chłodnym ryżem,dodać jajka,wymieszać dokładnie całość.Z powstałej masy formować małe klopsiki,powinno wyjść ok.2o sztuk.Układać na kratce do gotowania na parze i gotować ok.5 min.
Majonez połączyć z jogurtem i posiekanym drobno koperkiem.Doprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą papryką.
Podawać z klopsikami.
Idealne i smaczne na przystawkę lub jako dodatek do mięs.Smacznego!

file1335341203



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...