Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami

23 października 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
– mięso mielone wieprzowo-wołowe – 500 g
– makaron spaghetti – 300 g
– Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr – 1 opakowanie
– pomidory z puszki – 400 g
– łodyga selera naciowego – 1 sztuka
– cebula – 1 sztuka
– olej – 2 łyżki

1bolpom

Sposób przygotowania:
1. Obraną z włókien łodygę selera naciowego oraz obraną cebulę pokrój w niedużą kostkę.
2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i przez ok. 8 minut smaż na nim mięso wraz z krojonymi warzywami co jakiś czas mieszając, aż się zarumienią. Makaron typu spaghetti ugotuj w lekko osolonej wodzie al dente.
3. Na patelnię dolej wodę, dodaj krojone pomidory z puszki bez skórek i Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe, który zapewni wyjątkowo aromatyczny smak. Składniki dokładnie wymieszaj i duś przez kolejne 10 minut. Wyłącz ogień. Do sosu przełóż ugotowany makaron i delikatnie wszystko wymieszaj. Spaghetti podawaj posypane tartym żółtym serem, najlepiej parmezanem.