Kieszonki z grillowaną cukinią
Artykuł zewnętrzny
Składniki na tortillę:
1 op. Tortilli Si Mexico! Delecta (4 sztuki)
1/3 op. Przyprawy do mięs Si Mexico! Delecta
2 cukinie
2 łyżki oleju
Sos czosnkowy:
1/2 opakowania jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
3 łyżki majonezu
pieprz, sól, szczypta koperku
Sposób przygotowania:
Cukinię pokrój w grubsze plastry, przełóż do miski, dodaj olej i przyprawę do mięs Si Mexico, dobrze wymieszaj. Nakładaj bezpośrednio na rozgrzany grill. Grilluj z każdej strony po kilka minut do uzyskania ciemniejszych pasków. Tortille posmaruj sosem czosnkowym, ułóż grillowaną cukinie, zwiń w rulon lub kieszonkę i grilluj z obu stron, aż staną się lekko chrupiące i ciepłe.