Kalafior w naleśnikowym cieście

27 sierpnia 2012, dodał: przejs
Artykuł zewnętrzny

Składniki :
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
ok. 1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1 główka kalafiora
sól do smaku
1 łyżeczka cukru
olej do smażenia

W sporym garnku zagotowujemy osoloną wodę z dodatkiem cukru. Wkładamy do niej  główkę kalafiora i podgotowujemy około 5 minut. Wyjmujemy, odsączamy i dzielimy kalafiora na różyczki.
Z mąki , jajek , gazowanej wody przygotowujemy niezbyt gęste ciasto, które solimy do smaku.

Maczamy kawałki kalafiora w tak przygotowanym cieście i smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Tak przygotowany kalafior powinien być chrupiący zarówno w środku, jak i na zewnątrz :)

file1346080549



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...