Kalafior w naleśnikowym cieście

27 sierpnia 2012,
dodał: przejs
Artykuł zewnętrzny

Składniki :
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
ok. 1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1 główka kalafiora
sól do smaku
1 łyżeczka cukru
olej do smażenia

W sporym garnku zagotowujemy osoloną wodę z dodatkiem cukru. Wkładamy do niej  główkę kalafiora i podgotowujemy około 5 minut. Wyjmujemy, odsączamy i dzielimy kalafiora na różyczki.
Z mąki , jajek , gazowanej wody przygotowujemy niezbyt gęste ciasto, które solimy do smaku.

Maczamy kawałki kalafiora w tak przygotowanym cieście i smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Tak przygotowany kalafior powinien być chrupiący zarówno w środku, jak i na zewnątrz :)

file1346080549



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....