Kalafior w naleśnikowym cieście

27 sierpnia 2012,
dodał: przejs
Artykuł zewnętrzny

Składniki :
1 szklanka wody mineralnej gazowanej
ok. 1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
1 główka kalafiora
sól do smaku
1 łyżeczka cukru
olej do smażenia

W sporym garnku zagotowujemy osoloną wodę z dodatkiem cukru. Wkładamy do niej  główkę kalafiora i podgotowujemy około 5 minut. Wyjmujemy, odsączamy i dzielimy kalafiora na różyczki.
Z mąki , jajek , gazowanej wody przygotowujemy niezbyt gęste ciasto, które solimy do smaku.

Maczamy kawałki kalafiora w tak przygotowanym cieście i smażymy w gorącym, głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Tak przygotowany kalafior powinien być chrupiący zarówno w środku, jak i na zewnątrz :)

file1346080549



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...