Sałatka z kapusty i kukurydzy

27 sierpnia 2012, dodał: kasia7xd
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
2 małe kapusty pekińskie lub jedna duża
1 puszka kukurydzy
1-2 papryki
2 filety z kurczaka
1 średni słoik majonezu
3 zupki chińskie „rosół z kury”

1 por

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Kapustę szatkujemy, solimy i zostawiamy w garnku, żeby zmiękła i puściła sok.
2. Kroimy drobno paprykę, białą część pora kroimy wzdłuż , na pół i szatkujemy na pół krążki.
Następnie do jednego naczynia dajemy makaron i saszetki z zupek chińskich, zalewamy gorącą wodą i po 5 min odcedzamy makaron.
3. Kroimy filety w drobną kostkę, posypujemy czosnkiem granulowanym. Przed smażeniem nacieramy przyprawą na kebaba. Smażymy na małym ogniu. W międzyczasie odciskamy sok z kapusty.
4. Jak wszystko wystygnie, wrzucamy do dużego garnka i mieszamy wszystkie składniki. Doprawiamy wedle uznania.

file1346097236



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz