Jesienny kurczak z podgrzybkami i warzywami
4 nóżki z kurczaka
2 skrzydełka
1 cebula biała
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
4 łyżki olej rzepakowy
1 łyżeczka majeranku
10 dkg podgrzybków
1 papryczka chili
12 pomidorków koktajlowych zółtych i czerwonych
5 gałązek koperku
1 łyżka masła
Elementy z kurczaka myję, osuszam i wkładam do garnka. Dodaje pokrojoną w piórka cebulę białą, majeranek, sól, pieprz, sprasowany czosnek, olej rzepakowy.Mięso obtaczam marynatą. Odstawiam na dobę do lodówki. Grzyby myję, i podsmażam na patelni na maśle. Doprawiam solą, pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wkładam cząstki kurczaka, i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni około godzinę. Pod koniec pieczenia dodaję pomidorki koktajlowe, papryczkę chili, podgrzybki, cebule czerwoną pokrojoną.Wstawiam jeszcze na kolejne 15 minut. Podaję z koperkiem.