Jesienny kurczak z podgrzybkami i warzywami

6 października 2013, dodał: [email protected]
Artykuł zewnętrzny

4 nóżki z kurczaka

2 skrzydełka

1 cebula biała

1 cebula czerwona

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

4 łyżki olej rzepakowy

1 łyżeczka majeranku

10 dkg podgrzybków

1 papryczka chili

12 pomidorków koktajlowych zółtych i czerwonych

5 gałązek koperku

1 łyżka masła

 

Elementy z kurczaka myję, osuszam i wkładam do garnka. Dodaje pokrojoną w piórka cebulę białą, majeranek, sól, pieprz, sprasowany czosnek, olej rzepakowy.Mięso obtaczam marynatą. Odstawiam na dobę do lodówki. Grzyby myję, i podsmażam na patelni na maśle. Doprawiam solą, pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wkładam cząstki kurczaka, i wstawiam do piekarnika temp 180 stopni około godzinę. Pod koniec pieczenia dodaję pomidorki koktajlowe, papryczkę chili, podgrzybki, cebule czerwoną pokrojoną.Wstawiam jeszcze na kolejne 15 minut. Podaję z koperkiem.

file1381083305



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...