Jabłecznik z bitą śmietaną | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Jabłecznik z bitą śmietaną

15 kwietnia 2011, dodał: Joanna Brzezińska
Artykuł zewnętrzny

Składniki na biszkopt:

  • 4 jajka;
  • niepełna szklanka cukru;
  • niepełna szklanka mąki;

Białka utrzeć z cukrem, dodać żółtka a następnie mąkę. Dokładnie wymieszać. Piec pół godziny.

Składniki na jabłecznik:

  • 1 kg jabłek;
  • 2 szklanki wody;
  • 0,5 szklanki cukru;
  • 2 budynie śmietankowe;
  • 0,5 l śmietany kremówki;
  • 2 opakowania śmietan-fix
    Dr. Oetkera;
  • 2 łyżki cukru;

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Następnie prużyć z dodatkiem szklanki wody oraz 0,5 szklanki cukru. Dwa budynie śmietankowe wymieszać ze szklanką zimnej wody i dodać do jabłek. Gorące jabłka wylać na biszkopt. Ubić 0,5 litra śmietany kremówki z śmietan-fix oraz dwoma łyżkami cukru. Śmietanę wylać na zimne jabłka. Ciasto najlepiej spożyć po dokładnym schłodzeniu w lodówce.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...