Gulasz wołowy z jarzynami

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Gulasz wołowy z jarzynami


Beef stew . Bardzo popularne danie z kuchni angielskiej . Smaczny. Zwyczajowo podawany z kluchami Dumpings gotowanymi bezpośrednio na gulaszu .

Czas : ok. 2 godzin

Składniki :
1/2 kg mięsa wołowego gulaszowego ( nie tłustego )
3 cebule pokrojone w piórka
1 marchewka pokrojona w krążki
1/4 brukwi pokrojonej w słupki
1 pasternak lub duża pietruszka pokrojone w kostkę
sól
pieprz mielony
papryka mielona
2 łyżki smalcu
2 łyżki sosu mięsnego Gravy ( lub kostka mięsna Winiar – angielski sos Gravy jest dla mnie osobiście nie do strawienia )
3 szklanki wody
3 liście laurowe
4 ziela angielskie

Cebulę pokroić w ,, piórka „ i zeszklić na smalcu . Mięso pokroić w kostkę ( ok. 2 cm średnicy ) , wrzucić do cebuli i podsmażyć na rumiano. Przełożyć do rondla . Zalać woda .Dodać ziele angielskie i liście laurowe i kostkę mięsna Winiar . Dusić 1 godzinę 15 minut . Dodać pietruszkę, seler , marchew i brukiew i gotować jeszcze 45 minut. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem . Zagęścić rumiana zasmażką z 2 łyżek mąki . Zagotować.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...