Grillowany indyk z melonem i guacamole | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowany indyk z melonem i guacamole

25 stycznia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 30minut + czas marynowania

Niezbędne produkty:
400g piersi indyka
1 różowy melon
2 papryki mix
1 cebula czerwona
1 awocado
1 pomidor
2 łyżki soku z limonki
oliwa

2 grillowany indyk z melonem

Produkty Kamis:
2 łyżki Musztardy meksykańskiej
1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach Specialite
2 łyżki Papryki słodkiej
Papryka ostra do smaku
Chili do smaku
Sól morska w młynku

Indyka pokroić w paski, zamarynować w musztardzie połączonej z oliwą, odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Mięso podsmażyć na oliwie, dodać paski papryki, cebulę pokrojoną w piórka, czosnek, przyprawy i dusić 5 min. Podawać z plastrami melona i sosem guacamole.
Sos  guacamole: Avocado rozgnieść widelcem, dodać czosnek, pokrojoną cebulkę, pomidory, sok z limonki, doprawić do smaku papryką ostrą i solą

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...