Grillowany bakłażan z warzywną salsą

13 marca 2013, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

 

  •     1 szt bakłażan,
  •     1 łyżka olej lniany,
  •     sól do smaku,
  •     pieprz kolorowy ziarnisty
  •     1 szt cebula czerwona,
  •     1 szt awokado,
  •     2  pomidory
  •     natka pietruszki,
  •     limonka,
  •     szczypiorek,
  •     2  korniszony

Bakłażana myjemy i kroimy w długie plastry. Solimy i odstawiamy na kilka minut. Płuczemy i grillujemy  na patelni grillowej lub grillu. Awokado obieramy i kroimy drobno. Cebule obieramy i siekamy. Pomidory parzymy i obieramy z skórki. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy. Korniszony kroimy  w kosteczkę. Składniki mieszamy. Dodajemy sok z limonki , olej lniany sól i pieprz do smaku . Salsę chłodzimy i zimną nakładamy na bakłażana.

file1363153476



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz