Jajka nadziewane soczewicą

13 marca 2013, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


5 szt jajka,
1 szkl. soczewicy
2 ząbki czosnek,

Sól,
pieprz,
olej,
kiełki rzodkiewki,
4 łyżki słonecznik,
2 łyżki pestki dyni

Słonecznik i pestki prażymy na patelni . Następnie miksujemy . Soczewicę po namoczeniu gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy i miksujemy .Mieszamy z zmiksowanym słonecznikiem i pestkami dyni . Dodajemy wyciśnięty czosnek ,sól i olej .Mieszamy . Pastę chłodzimy . Jajka gotujemy studzimy obieramy przecinamy na pół . W miejsce żółtek nakładamy pastę . Ozdabiamy kiełkami.

file1363153388



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz