Grillowane pieczarki z pietruszkowym pesto i mozzarellą

11 września 2023, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ok. 10 sporych pieczarek

kulka mozzarelli 120 g

pesto:

duży pęczek natki pietruszki

50 g orzechów włoskich

ząbek czosnku

garść parmezanu

1/4 szklanki oliwy

skórka i sok z połowy cytryny

sól pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.

Składniki pesto zmiksować na gładką masę.

Napełniać pesto kapelusze pieczarek i na każdym kłaść po kawałku mozzarelli.

Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok 15 – 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, aż pieczarki się dobrze podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści na wierzchu.

file1369386697



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.