Grillowane pieczarki z pietruszkowym pesto i mozzarellą

11 września 2023,
dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ok. 10 sporych pieczarek

kulka mozzarelli 120 g

pesto:

duży pęczek natki pietruszki

50 g orzechów włoskich

ząbek czosnku

garść parmezanu

1/4 szklanki oliwy

skórka i sok z połowy cytryny

sól pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.

Składniki pesto zmiksować na gładką masę.

Napełniać pesto kapelusze pieczarek i na każdym kłaść po kawałku mozzarelli.

Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok 15 – 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, aż pieczarki się dobrze podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści na wierzchu.

file1369386697



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...