Grillowane pieczarki z pietruszkowym pesto i mozzarellą

11 września 2023, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ok. 10 sporych pieczarek

kulka mozzarelli 120 g

pesto:

duży pęczek natki pietruszki

50 g orzechów włoskich

ząbek czosnku

garść parmezanu

1/4 szklanki oliwy

skórka i sok z połowy cytryny

sól pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.

Składniki pesto zmiksować na gładką masę.

Napełniać pesto kapelusze pieczarek i na każdym kłaść po kawałku mozzarelli.

Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok 15 – 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, aż pieczarki się dobrze podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści na wierzchu.

file1369386697



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D