Grillowane pieczarki z pietruszkowym pesto i mozzarellą

11 września 2023,
dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

ok. 10 sporych pieczarek

kulka mozzarelli 120 g

pesto:

duży pęczek natki pietruszki

50 g orzechów włoskich

ząbek czosnku

garść parmezanu

1/4 szklanki oliwy

skórka i sok z połowy cytryny

sól pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.

Składniki pesto zmiksować na gładką masę.

Napełniać pesto kapelusze pieczarek i na każdym kłaść po kawałku mozzarelli.

Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok 15 – 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, aż pieczarki się dobrze podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści na wierzchu.

file1369386697



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...