Grillowane pieczarki z pietruszkowym pesto i mozzarellą
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
ok. 10 sporych pieczarek
kulka mozzarelli 120 g
pesto:
duży pęczek natki pietruszki
50 g orzechów włoskich
ząbek czosnku
garść parmezanu
1/4 szklanki oliwy
skórka i sok z połowy cytryny
sól pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić umyć i pozbawić trzonków.
Składniki pesto zmiksować na gładką masę.
Napełniać pesto kapelusze pieczarek i na każdym kłaść po kawałku mozzarelli.
Tak przygotowane pieczarki ułożyć na tacce do pieczenia na grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować ok 15 – 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu, aż pieczarki się dobrze podpieką od spodu, a mozzarella rozpuści na wierzchu.