Gołąbki wegetariańskie z białej kapusty

14 października 2012,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

Pyszne lekkie wegetariańskie gołąbki .

składniki

1 szt kapusta młoda,
4 woreczki ryz pełnoziarnisty
olej kujawski,
majeranek,
2 szt papryka zielona,
2 szt cebula,
pieprz,
uniwersalna przyprawa np Winiary
3 szt marchewka,
3 łyżki pasta pomidorowa Cirio

Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min . Liście odrywamy i układamy na desce ,żeby przestygły . Ryz gotujemy w  osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone cebule. dodajemy pokrojona w kosteczkę paprykę i  starte na tarce małe oczka marchewki . doprawiamy przyprawą uniwersalna ,pieprzem i majerankiem . dodajemy pastę pomidorowa .Mieszamy . Dodajemy ugotowany ryż i mieszamy . Farsz zostawiamy do przestudzenia. Taki farsz wkładamy na liście kapusty zawijamy . Gotowe gołąbki układamy ciasno w brytwance i zalewamy bulionem gotujemy na małym ogniu ok 10 min . Podajemy z szczypiorkiem i ketchupem .

    file1350193529



    FORUM - bieżące dyskusje

    Doda Dream Show
    Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
    Pracoholizm
    AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
    klejenie butów
    Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
    Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
    Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....