Paprykarz z bakłażanem i ryżem

14 października 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

1 woreczek ryżu  KUPIEC
1 bakłażan,
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
2 łyżki przecieru pomidorowego Cirio pikantny
1  cebula,
oliwa,
1 ząbek czosnku
pieprz biały
Sól,
1/2 szt pora,
1  papryka czerwona

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy i wyciągamy z z woreczka. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy drobno.Cebulę siekamy ,pora kroimy w plasterki . Na oliwie podsmażamy paprykę pora i cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy ok 3 łyżki . Dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka i ryż . Mieszamy . Wszystko razem . Bakłażana kroimy w plasterki solimy odstawiamy . Po ok 10 min płuczemy wycieramy kropimy oliwa i grillujemy . Tniemy na kawałki i dodajemy do paprykarza .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku .

file1350195284



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...