Gołąbki wegetariańskie z białej kapusty

14 października 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

Pyszne lekkie wegetariańskie gołąbki .

składniki

1 szt kapusta młoda,
4 woreczki ryz pełnoziarnisty
olej kujawski,
majeranek,
2 szt papryka zielona,
2 szt cebula,
pieprz,
uniwersalna przyprawa np Winiary
3 szt marchewka,
3 łyżki pasta pomidorowa Cirio

Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min . Liście odrywamy i układamy na desce ,żeby przestygły . Ryz gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone cebule. dodajemy pokrojona w kosteczkę paprykę i starte na tarce małe oczka marchewki . doprawiamy przyprawą uniwersalna ,pieprzem i majerankiem . dodajemy pastę pomidorowa .Mieszamy . Dodajemy ugotowany ryż i mieszamy . Farsz zostawiamy do przestudzenia. Taki farsz wkładamy na liście kapusty zawijamy . Gotowe gołąbki układamy ciasno w brytwance i zalewamy bulionem gotujemy na małym ogniu ok 10 min . Podajemy z szczypiorkiem i ketchupem .

    file1350193529



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
    Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
    "nocne marki" - dozwolone po 22 :)
    Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
    Depilacja-co najlepsze?
    Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
    Torebka duża czy mała?
    Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...