Fasolka szparagowa z pestkami dyni
Artykuł zewnętrzny
Ostatnio polubiłam prażone pestki dyni – sypię do wszystkiego . A fasolka szparagowa z takim chrupiącym dodatkiem jest super .
Czas : 30 minut
Składniki :
- 0,5 kg fasolki szparagowej
- 1/2 szklanki łuskanych pestek dyni
- sól morska
- pieprz kolorowy grubo mielony
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
Oczyszczoną fasolkę ułożyć w garnku do gotowania na parze . Gotować 20 minut ( od zagotowania wody w dolnym garnku ) . Na suchej patelni uprażyć pestki dyni ( mieszać żeby sie nie przypaliły ) , dodać i rozpuścić masło. Wsypać bułkę tartą i sprawić by się ,, spieniła ,,
Fasolkę gotujemy al dente i dokładnie odcedzamy . Podajemy polaną rozpuszczonym masłem z bułka tartą i pestkami dyni . Doprawiamy szczyptą soli i grubo mielonego pieprzu