Fasolka szparagowa z pestkami dyni

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ostatnio polubiłam prażone pestki dyni – sypię do wszystkiego . A fasolka szparagowa z takim chrupiącym dodatkiem jest super .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki łuskanych pestek dyni
  • sól morska
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej

Oczyszczoną fasolkę  ułożyć w garnku do gotowania na parze . Gotować 20 minut ( od zagotowania wody w dolnym garnku ) . Na suchej patelni uprażyć pestki dyni ( mieszać żeby sie nie przypaliły ) , dodać i rozpuścić masło. Wsypać bułkę tartą i sprawić by się ,, spieniła ,,

Fasolkę gotujemy al dente  i dokładnie  odcedzamy .  Podajemy polaną rozpuszczonym masłem z bułka tartą i pestkami dyni . Doprawiamy szczyptą soli i grubo mielonego pieprzu

file1322248934



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...