Fasolka szparagowa z pestkami dyni

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ostatnio polubiłam prażone pestki dyni – sypię do wszystkiego . A fasolka szparagowa z takim chrupiącym dodatkiem jest super .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki łuskanych pestek dyni
  • sól morska
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej

Oczyszczoną fasolkę  ułożyć w garnku do gotowania na parze . Gotować 20 minut ( od zagotowania wody w dolnym garnku ) . Na suchej patelni uprażyć pestki dyni ( mieszać żeby sie nie przypaliły ) , dodać i rozpuścić masło. Wsypać bułkę tartą i sprawić by się ,, spieniła ,,

Fasolkę gotujemy al dente  i dokładnie  odcedzamy .  Podajemy polaną rozpuszczonym masłem z bułka tartą i pestkami dyni . Doprawiamy szczyptą soli i grubo mielonego pieprzu

file1322248934



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...