Dżem z cukinii

1 lipca 2013,
dodał: doprawionefantazja
Artykuł zewnętrzny

1 kg cukinii

200g cukru

1 galaretka truskawkowa

odrobina kwasku cytrynowego

Cukinię należy dokładnie umyć i obrać ze skóry. Następnie przekroić wzdłuż i usunąć znajdujące się w środku pestki. Gotową można zetrzeć na tarce o dużych oczkach jednak jest to bardzo pracochłonne, dlatego lepiej pokroić ją w kostkę, przełożyć do garnka, wymieszać z cukrem i dusić na średnim ogniu do całkowitego rozpadnięcia się cukinii. Aby zaoszczędzić czas, można użyć blendera lub tłuczka do ziemniaków. Kiedy uzyskamy już jednolitą masę, zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy galaretkę. Całość dokładnie mieszamy i gorący dżem przekładamy do wcześniej wyparzonych i suchych słoiczków, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.

file1372658322



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...