Kefir i galaretka z truskawkami

2 sierpnia 2012,
dodał: przejs
Artykuł zewnętrzny

Lekki i orzeźwiający deser na upalne dni Zamiast bitej śmietany czy ciężkiego kremu – tylko kefir, owoce i galaretka.

SKŁADNIKI: 1 galaretka w dowolnym smaku (ja użyłam wiśniowej) 400 ml kefiru ok. 30 dag świeżych truskawek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Odstawiamy by przestygła. Kiedy już przestanie być gorąca dodajemy ją do kefiru i mieszamy starannie. Przelewamy ją do mniejszych miseczek, do każdej wkładamy dowolną ilość truskawek. Wkładamy do lodówki, aby stężała. Możemy deser podać w miseczkach , w których zastygał, lub odwrócony do góry nogami na talerzyku. Wówczas, by wydostać galaretkę z miseczki „na wolność” :D wystarczy miseczkę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie. Smacznego!

file1343908905



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...