Daktylowa jaglanka z truskawkami

5 lipca 2012,
dodał: jasmine
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 1 porcję)

  • 40g kaszy jaglanej
  • 200ml wody
  • 50ml jogurtu naturalnego
  • 10g otrębów (u mnie mix owsianych, pszennych, orkiszowych, żytnich i gryczanych)
  • 4 daktyle suszone
  • po pół łyżeczki kakao i karobu (lub cała jednego z nich)
  • łyżka orzechów laskowych
  • kilka truskawek

Jogurt (najlepiej domowy) wymieszać z otrębami i pozostawić do napęcznienia. Kaszę ugotować w  wodzie, co jakiś czas mieszając i zmniejszając ogień. Pod koniec gotowania dorzucić pokrojone daktyle, orzechy oraz kakao i karob. Chwilę po zdjęciu z ognia wymieszać ugotowaną kaszę z jogurtem i otrębami. Udekorować pokrojonymi truskawkami.

Porcja 187g = 350kcal

file1341498167



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.