Czerwone porzeczki w syropie na zimę | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Czerwone porzeczki w syropie na zimę

26 czerwca 2012, dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 1 kg czerwonych porzeczek
  • cukier
  • wrząca woda

PRZYGOTOWANIE:

Porzeczki zrywamy, myjemy, a następnie pozbawiamy szypułek, przygotowujemy słoiki. Czerwone porzeczki przekładamy do słoików mniej więcej na 1/2 – 3/4 wysokości słoika. Do każdego słoika wsypujemy 5 pełnych łyżek cukru. nastawiamy wodę w czajniku i wrzątek stopniowo wlewamy do każdego ze słoika, tak aby był pełny (porzeczki w słoiku można lekko zamieszać aby cukier się rozpuścił). Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 10 minut.

file1340734180



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...