Carpaccio z cukinii

29 sierpnia 2012, dodał: kantyczka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 młode cukinie
6 pomidorków koktajlowych
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
pieprz
kilka liści rukoli
start parmezan

Przygotowanie:
Cukinie umyć i pokroić w cieniutkie krążki, ułożyć na półmisku.Pomidorki również pokroić – na połówki i dodać do cukinii. przygotować sos winegret z soku z cytryny, octu balsamicznego i oliwy z oliwek. Lekko doprawić pieprzem. Cukinie i pomidory polać sosem winegret i włożyć na 1,5 godz. do lodówki. Podawać ozdobione listkami rukoli i posypane parmezanem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz