Doskonała szybka przekąska wegetariańska, którą pokochają absolutnie wszyscy! Chrupiąca bagietka podana z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i serem burrata jest pyszna i stanowi idealną przekąską do wina.

składniki
ser burrata 1 lub 2 sztuki
30 dag pomidorów koktajlowych
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
sól, pieprz
bazylia
Do naczynia żaroodpornego wlewamy dwie łyżki oliwy, pomidorki solimy, pieprzymy i pieczemy w nagrzanym piekarniku 15 minut. Bagietkę przekrawamy na pół, podpiekamy na suchej ptaelni lub w piekarniku, smarujemy ząbkiem czosnku, kładziemy połowę sera burrata, rozsmarowujemy, solimy do smaku, kładziemy upieczone pomidorki oraz listki bazyli.
 
         
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          