Biała kiełbasa w sosie chrzanowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

18 kwietnia 2014, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Używam białej parzonej ( w domu ) lub białej śląskiej ( tak to się u mnie nazywa ) – która sprzedawana jest już parzona .

Czas : 15 minut

Składniki :

  • 2 kawałki kiełbasy białej parzonej ( powinna być ścisła , taka do jedzenia na zimno )
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 słoiczka dobrego chrzanu tartego ( ok.10 dag )
  • 2 łyżeczki mąki
  • 100 mll słodkiej śmietanki
  • woda
  • sól
  • cukier

Kiełbasę ponacinać w ,,krateczkę ,, .W rondelku rozgrzać masło i lekko obsmażyć kiełbaski tak by nacięcia się otworzyły .Wyjąć na chwilę . Na masło wsypać mąkę i zamieszać . Rozprowadzić śmietanką dodając tyle wody by sos miał odpowiednią gęstość . Zagotować. Doprawić do smaku solą , cukrem i chrzanem  .Włożyć kiełbaski .

Podawać z kolorowym puree ziemniaczano-marchewkowym lub kolorową surówką by przełamać biały kolor białej kiełbasy w białym sosie.

file1322246610



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy wykupujecie sobie ubezpieczenie…
Warto rozważyć ich zakup, by zapewnić sobie skuteczniejszą ochronę w razie wystąpienia sytuacji awaryjnej....
Wałek czy pędzel do malowania
Jeśli malujemy duże, gładkie powierzchnie, lepiej sięgnijmy po wałek. Pędzel nieumiejętnie użyty może...
Reklama dla firmy z branży monitori…
Reklama powinna być odpowiednio dostosowana do danej grupy odbiorców, zrozumiały, perswazyjny, konstruowany w...
Problemy z trądzikiem
Kłopoty z trądzikiem można rozwiązać, stosując kosmetyki apteczne. Pozbawione konserwantów i sztucznych barwników znakomicie...