Bakłażan nadziewany pomidorem z sosem jogurtowym

2 października 2013, dodał: Yolana

Składniki:

– średni bakłażan
– 2 małe pomidorki
– łyżka oliwy
– 1/2 średniego ogórka
– 1 ząbek czosnku
– 150 ml jogurtu naturalnego
– garść posiekanych listków mięty
– pieprz i sól

Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Bakłażana umyć, osuszyć, ponacinać nożem, tak jakby się wycinało plastry o grubości 2 cm. Ułożyć na blasze,  skropić oliwą i piec przez około 40 minut od czasu do czasu obrócić. Pomidory pokroić na plastry, ostrożnie powkładać plasterki pomidorów w nacięcia bakłażana. Piec kolejne 15 minut. Ogórek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i miętą. Przed podaniem bakłażana posypać szczyptą soli i pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP