Bakłażan nadziewany pomidorem z sosem jogurtowym

2 października 2013, dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– średni bakłażan
– 2 małe pomidorki
– łyżka oliwy
– 1/2 średniego ogórka
– 1 ząbek czosnku
– 150 ml jogurtu naturalnego
– garść posiekanych listków mięty
– pieprz i sól

Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Bakłażana umyć, osuszyć, ponacinać nożem, tak jakby się wycinało plastry o grubości 2 cm. Ułożyć na blasze,  skropić oliwą i piec przez około 40 minut od czasu do czasu obrócić. Pomidory pokroić na plastry, ostrożnie powkładać plasterki pomidorów w nacięcia bakłażana. Piec kolejne 15 minut. Ogórek posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i miętą. Przed podaniem bakłażana posypać szczyptą soli i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D