Sztuka mięsa wołowego

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg pieczeniowego mięsa wołowego

1 liść laurowy

5 kulek ziela angielskiego

½ łyżeczki soli morskiej

1 mała marchewka

1 mała pietruszka

5 dkg selera

½ małej cebuli

O,75 l wody

1 łyżeczka Delikatu do Mięs

2 łyżki oleju ryżowego

Wykonanie:

Mięso pokroić na porcje. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie składniki oprócz mięsa. Doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso i gotować wszystko ok. 45 minut (czas zależy od twardości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie – wyjąć je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, posypać Delikatem i obsmażyć z każdej strony na rumiano.

Smacznego!

file1256828908



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...
Z czym kojarzy Ci się zapach wanili…
Wanilia działa nie tylko pobudzająco, ale również odprężająco i relaksująco. Jej zapach wywołuje...
Nieinwazyjne metody wyszczuplania
Jeśli chcemy schudnąć zdrowo i bezpieczne, dietetycy określili konkretną ilość kilogramów, jaką można...