Ziemniaczane pulpety z orzechami

2 grudnia 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • około 10 ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 2 jajka,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 5 łyżek masła,
  • 5 dkg.posiekanych orzechów włoskich,
  • bułka tarta do panierowania,
  • zielona pietruszka,
  • sól

wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować na parze lub w małej ilości osolonej wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Gorące ziemniaki zmielić przez maszynkę,dodać surowe jajka, posiekane orzechy, smażoną cebulę, starty czosnek i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować małe kulki, obtaczać je w bułce i smażyć na maśle. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

file1289293657



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Ziemniaczane pulpety z orzechami

  1. avatar calibra pisze:

    Zamiast orzechów można wykorzystać siekane migdały – również przepyszne :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺