Ziemniaki w piwie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Ziemniaki w piwie

2 grudnia 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 6-8 ziemniaków
– śmietana 18 %
– 2 cebule
– pół gałki muszkatałowej lub w proszku
– tłuszcz
– butelka jasnego piwa
– sól, pieprz, papryka

Ugotować ziemniaki na półtwardo, pokroić w talarki. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju na patelni. Pojemnik 18 % śmietany zmieszać z połową butelki jasnego piwa (może być mocne), dodaj połówkę startej gałki muszkatałowej, dopraw do smaku solą pieprzem. Pokrojone ziemniaki włóż do naczynia żaroodpornego albo kamionki, wrzuć przygotowaną wcześniej zeszkloną cebulę i zalej sosem śmietanowym, piec w średnio nagrzanym piekarniku około 15 minut.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Najpopularniejsi autorzy ostatnich …
Zachwycił mnie Michał Śmielak. Jego znakomite thrillery pochłaniam z wypiekami na twarzy.
Kasowanie negatywnych opinii
To prawda. Klient czy użytkownik, który jest zadowolony z usług, produktów, obsługi przyjmuje...
Dane w chmurze
Trzymam prywatne pliki w chmurze. W pracy póki co mamy dostęp do...
Woda z dystrybutora
Może lepiej byłoby założyć w pomieszczeniu socjalnym filtr na kranówkę i zamiast dokupywać baniaczki,...