Ziemniaczane pulpety z orzechami

2 grudnia 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • około 10 ziemniaków,
  • 2 cebule,
  • 2 jajka,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 5 łyżek masła,
  • 5 dkg.posiekanych orzechów włoskich,
  • bułka tarta do panierowania,
  • zielona pietruszka,
  • sól

wykonanie: Ziemniaki obrać i ugotować na parze lub w małej ilości osolonej wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Gorące ziemniaki zmielić przez maszynkę,dodać surowe jajka, posiekane orzechy, smażoną cebulę, starty czosnek i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować małe kulki, obtaczać je w bułce i smażyć na maśle. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

file1289293657



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Ziemniaczane pulpety z orzechami

  1. avatar calibra pisze:

    Zamiast orzechów można wykorzystać siekane migdały – również przepyszne :)

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...