Ziemniaczki z grila

27 września 2010,
dodał: Minia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Przyprawy: sól, pieprz, Carry, zioła Prowansalskie, majeranek, czerwona słodka papryka

Ziemniaki 5 szt (średnie)

Szykana lub boczek 3 plasterki

Ser żółty 4 plasterki

Cebula  1 szt

Czynności:

  1. Zagotuj wodę z 1 łyżką soli
  2. do zagotowanej wody włóż oskrobane ziemniaki. Gotuj je ok. 15 min
  3. Przekrój ziemniaki na pól lub na trzy części w zależności od ich wielkości
  4. Pokrój wędlinę i ser tak aby mieściły się na plasterku ziemniaka
  5. Na jedna z polówek połóż : wędlinę, ser, cebulę, dopraw do smaku.
  6. Ziemniaka złóż w całość i ponownie posyp go przyprawami.
  7. Każdego ziemniaka z osobna zawiń w sreberko i ATK pozostaw przez około 2 godz aby mogły zamarnować się w przyprawach
  8. Gotowe ziemniaczki połóż na grilla i smaż około 20 min
  9. Smacznego



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...